DIGITÁLIS NAPLÓ 2015/2016.

Pályaválasztás, jelentkezési lap

Pályaválasztási tájékoztató

Iskolánk elérhetősége: 8400 Ajka, Felsőcsingeri u. 1.

Tel: titkárság 88/510-370

Képgaléria

Havi programok, munkarend:

 


IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉK

Iskolánk adatai

Minimumkérdések

Törzsdokumentumok

Nyilvános dokumentumok


Közösségi szolgálatArchív

Levél az iskolának

Bercsényi Iskola kispályás focicsapata

 

Utolsó frissítés:

2016.05.4.

E-mail: titkarsag@bercsenyi-ajka.sulinet.hu

---------------------------------------------------

Iskolánknak április 29-én intettek búcsút végzős diákjaink. A 11. A osztályos hegesztők, központifűtés- és gázhalózatrendszer-szerelők, villanyszerelők, valamint a 11. B osztályos eladók, festők, mázolók és tapétázók három év tanulmányai után készülhetnek a szakmaivizsgára. A hagyományoknak megfelelően az utolsó kicsengetést követően a ballagók az osztálytermeikből indulva az iskola udvarára sétáltak, ahol a rokonok, valamint a búcsúzó tanárok és iskolatársak várták őket. A végzősök jó tanácsokat, egyesek hároméves teljesítményük elismeréseként jutalmakat kaptak útravalóul. A ballagási rendezvény zárásaként az iskolának búcsút intő diákok az Örömóda dallamára lufikat engedtek a levegőbe.

----------------------------------------------------------------------

Az idei tanévben is büszkék lehetünk szakiskolás tanulóinkra

Az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny regionális fordulójára 2 csapatunk jutott be. A 9. A osztálybólMózer Szabolcs, Nagy Ádám és Horváth Barnabás 2. helyezést, a 10. B osztályból Füredi Georgina, Nagy Klaudia és Sulyok Bernadett 5. helyezést értek el. Gratulálunk diákjainknak és további sok sikert kívánunk!

-----------------------------------------------------------------

Szalagavató

Szép és bensőséges ünnep részesei voltak a Bercsényi végzős diákjai és a tiszteletükre összegyűlt vendégek február 19-én a VMK színháztermében.
A szalagavató fontos állomás a diákok életében, régi hagyomány az iskoláéban. Minden évben izgatott készülődés, próbák előzik meg a várt eseményt.
Tölgyesi Attila intézményvezető bölcs szavai szóltak a diákokhoz az esemény nyitányaként. Az alsóbb évesek nevében Füredi Georgina, a 11. osztályosok részéről pedig Rákos Rebeka mondott beszédet. A keringő párjai is nagyban hozzájárultak az ünnepi hangulathoz.
Az est fénypontja a szalagok feltűzése volt. Az idei tanévben fenntartónk nem mindennapi ajándékkal lepte meg a végzősöket! Oláh Gergő énekelt mindegyik osztálynak két-két dalt, és kedves, közvetlen szavakkal biztatta őket: küzdjenek az álmaikért! Fergeteges produkciójához háttértáncosnak behívta a nyitótánc résztvevőit.
Sok sikert kívánunk az ünnepelteknek az elkövetkező vizsgákhoz!

Ezúton mondunk köszönetet a Városi Művelődési Központ vezetőjének és dolgozóinak a segítségért!

Az Ajka TV felvételét iskolánk szalagavatójáról ITT tekinthetik meg.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Üzenet Párizsba

Miközben a francia fővárosban a klímacsúcs zajlik, Magyarországon a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola kezdeményezésére mozgalom indult, amelyhez iskolánk is csatlakozott. A tanulók és tanárok az elobolygonk.hu oldalon regisztrálva küldtek üzenetet a világ vezetőinek, hogy haladéktalanul cselekedjenek az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen. Tölgyesi Attila intézményvezető tartott előadást a kezdeményezésről az iskola aulájában december 3-án, majd a tanulók egy kisfilmet nézhettek meg a klímaváltozás következményeiről. Ezt követően minden diák regisztrált a honlapon, és ezzel üzenetet küldött Párizsba azoknak, akik döntéseikkel nagyban befolyásolják Földünk sorsát. A kezdeményezéshez az ország számos híres sportolója, művésze, közszereplője csatlakozott, a bercsényis diákok pedig arra buzdítanak bennünket, hogy ne csak egy napra emeljük fel a hangunkat környezetszennyezés ellen.

Cs. R.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bercsényi napnévadónkra emlékezve


Október 21-én, 21. alkalommal került megrendezésre a Bercsényi napok. Főző, sport- és ügyességi versenyeken, osztályok közötti futball bajnokságon, kreatív kézműves programokon, játékos vetélkedőkön, lövészeten, karaoke versenyen és bűvészelőadáson vehettek részt a diákok. Érdekes és látványos volt a sok szórakoztató, mókás program mellett a devecseri önkéntes tűzoltók bemutatója.
Október 22-én a végzős tanulók figyelmét a munka világára irányítottuk. Előadásokat hallgathattak a kamara, a munkaügyi hivatal és a honvédség előadásában.
Szintén ezen a napon került sor a véradásra is.
A Bercsényi napok záróünnepségén osztályonként is értékeltük a diákok aktivitását, és a versenyek nyerteseit is jutalmaztuk.
Bálint Márk 11. A osztályos tanuló közösségi munkájáért, példamutató magatartásáért, jó tanulmányi eredményéért kapta meg a Bercsényi-emlékérmet. A Bercsényi-emlékplakettet Csepregi Kálmán tanár úr vehette át.

------------------------------------------------------------------------

Bercsényis lövész az országos döntőben

Szellem Tamás 11. A osztályos villanyszerelő tanuló nagyszerű eredményeket ért el a Zircen megrendezett Megyei Sportlövő Diákolimpián. Tamás a döntőn kivívta a jogot, hogy november 21-én az országos döntőben szerepelhessen Nyíregyházán.

Gratulálunk a teljesítményhez! Az országos döntőre sok sikert kívánunk!


 

 

 

---------------------------------------------------------------------

BERCSÉNYIS SIKER


A Szakma Kiváló Tanulója Verseny veszprémi elődöntőjén az ács-állványozó szakmacsoportban 2 diákunk vett részt.
A teljes szakmát átfogó írásbeli feladatokat Varga Partik 12.B osztályos ács tanulónk eredményesen teljesítette, így bejutott az SZKT Verseny országos középdöntőjébe. Itt gyakorlati feladatokat kellett megoldani a nap folyamán, kisebb csoportokban együttműködve a többi versenyzővel. Varga Patrik ezeket is sikeresen teljesítette, ezzel csatlakozott az iskolai hagyományhoz, hiszen tanulóink évről évre jó eredményeket érnek el a versenyen. Felkészítő tanárai Tomor László és Németh Zoltán.

Kiváló teljesítményéért a zsaluzási és állványozási szakmai vizsga alól mentességet szerzett, így már csak az ácsszerkezeti vizsgára kell készülnie!

Gratulálunk, és kívánjuk, hogy példája ösztönözze a bercsényis diákokat!

----------------------------------------------------------------------------

 

----------------------------------------------------------------------------------

 

A városi Művelődési Központ színházterme adott otthon iskolánk szalagavató ünnepségének február 6-án. 96 végzős tanulónk kapott világoskék szalagot osztályfőnökétől. A hároméves szakképzésen hegesztők, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelők, kőművesek, valamint élelmiszer- és vegyi áru eladók jutottak el a végső vizsga előcsarnokába. A kétéves szakképzésen hegesztők, ácsok, asztalosok és eladók ünnepi ruhájára került szalag. A feltűzés előtt és közben nagyszerű előadások szórakoztatták a vendégeket. A Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola énekkara teremtette meg az alaphangulatot, majd a diáktársak nevében Rákos Rebeka, 10. B osztályos tanuló köszöntötte a végzősöket. A városlődi fiatalok gyönyörű ruhában táncoltak gyertyafény keringőt, végül Bognár Tamara zárta a fellépők sorát Cserháti Zsuzsa Elfelejtett dalával.

------------------------------------------------------------------------------------------------

A 20. Ajka Tárlat jó lehetőséget adott a képzőművészet egyes ágainak

és technikáinak megismerésére.
A tanulók tetszését a montázs érdemelte ki,

mert arra ösztönzi őket, hogy a meglévő dolgokat újraértékeljék,

gondolkodjanak azok újrafeldolgozásán.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Városunk 800 éves múltjára szellemes óriásplakátok készültek.

Az Agórán sétálók láthatják híressé vált szülötteinket,

de azokat az ipari értékeket is, amelyek ismertté tették Ajkát.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

ÚJ TANÉV – ÚJ TETŐ A BERCSÉNYINEK!


A fenntartó 20 millió forintos beruházása nyomán megújul az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegységének tetőszerkezete. Az eredeti, több mint 60 éves, korszerűtlen palafedés megérett már a cserére.
Az új, szürke acéllemezek funkcionális előnyeik mellett esztétikusabb külsőt is kölcsönöznek az épületnek.
Így várjuk a régi és leendő bercsényis diákokat az új tanévre!

--------------------------------------------------------------------------------------------

BERCSÉNYIBŐL A „MUNKA VILÁGÁBA”


Hasznos és tanulságos előadás részesei lehettek a bercsényis diákok. A Le Belier Zrt. két vezető munkatársa, Keveházi Péter és Kovács Noémi mutatta be a vállalat ajkai telephelyét, a világhírű autógyáraknak beszállító formaöntödét a tanulóknak: képet kaphattunk a gyártási technológiáról, a környezetvédelmi előírásokról. A név eddig is mindenkinek ismerősen csengett, most azonban világossá vált mit is rejt a francia cégnév.
Keveházi Péter –HR&EHS Igazgató- szívesen beszélt a munkavállalók helyzetéről, lehetőségeiről és a velük szemben támasztott igényekről. Elmondta, hogy igyekeznek olyan munkahelyi légkört teremteni, amelyben a dolgozók a jelentős terhelés (három műszakos munkarend, túlóra, hétvégi munka) mellett is jól érezhetik magukat, illetve kellően motiváló is számukra.


A diákok kérdéseire válaszolva elmondta, hogy felvették iskolánkkal a kapcsolatot, és reményét fejezte ki, hogy megteremthető a lehetősége annak, hogy a Bercsényis diákok a Le Bélier-nél szerezhessenek szakmai gyakorlatot.
Reményét fejezte ki, hogy tanulóink is vonzónak találják az általuk kínált lehetőségeket. Bár sok képzetlen munkaerőt foglalkoztatnak, szükségük van jól felkészült szakmunkásokra is – a szakértelmük pedig a bérükben is mérhető lesz. Várják a végzett hegesztőket, villanyszerelőket, kőműveseket!


Ajka, 2014. május 20.

***

Tanulóink újra Drezdában jártak szakmai gyakorlaton

 

Javasolt böngészõ: Internet Explorer 5.xx (1024x768)
Copyright © Bercsényi Miklós SZKI Webmaster

 


Május 16. Pünkösd

Május 25. Országos Kompetenciamérés

 

Most történt