DIGITÁLIS NAPLÓ 2015/2016.

Pályaválasztás, jelentkezési lap

Pályaválasztási tájékoztató

Iskolánk elérhetősége: 8400 Ajka, Felsőcsingeri u. 1.

Tel: titkárság 88/510-370

Képgaléria

Havi programok, munkarend:

 


IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉK

Iskolánk adatai

Minimumkérdések

Törzsdokumentumok

Nyilvános dokumentumok


Közösségi szolgálatArchív

Levél az iskolának

Bercsényi Iskola kispályás focicsapata

 

Utolsó frissítés:

2016.06.14.

E-mail: titkarsag@bercsenyi-ajka.sulinet.hu

---------------------------------------------------

„Az Év Tanulója”


Szellem Tamás szakmaválasztását elmondása szerint, a fizika tantárgy szeretete alapozta meg. Majd a Bercsényiben a jeles eredménnyel zárult gyakorlati szintvizsga motiválta a szakma alapos elsajátítására.
Tamás ambiciózus, érdeklődő, a tantervi követelményeket osztályelsőként teljesítette. Szakmai tudását folyamatosan, önállóan is fejlesztette. A tanórákon mindig volt figyelemre méltó hozzászólása, folyamatosan a „Mi az, amit még nem tudok?” kérdés foglalkoztatta.
Társai példaképként tekintettek rá elsősorban szakmai tudása, hozzáállása miatt, de magatartásával is pozitív hatással volt osztálytársaira. Véleményét mindig érdeklődéssel várták és szinte mindig el is fogadták.
Jeles tanulmányi eredményével, példás magatartásával és szorgalmával kiérdemelte iskolánk kitüntetését: a Bercsényi emlékplakettet.
A Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Versenyen az írásbeli vizsgatevékenységből 60 %-os teljesítményt ért el, így a szakmai vizsgán mentesült e vizsgarész alól.

Példamutató tanulmányi előmenetele mellett a spotban is jeleskedett. Sportlövészetben öregbítette városunk és iskolánk hírnevét. Kezdetben légpisztoly kategóriában több megyei 1., illetve 2. helyezést ért el. Két alkalommal lőtt jogot a Lövész Diákolimpia Országos Döntőjén való részvételre, ahol 14. lett. Jelenleg 9mm-es központi gyújtású éles fegyverrel versenyez, és általában dobogós helyezést ér el. Megszerezte a lövészetvezetői vizsgát, és az ajkai lőtéren lövészoktatást, lőkiképzést tart. A meghirdetett versenyek előkészítésében, szervezésében és lebonyolításában is aktívan részt vesz.

Tamás szakmai felkészültségével, sportszeretetével, kiváló személyiségével közösségformáló tagja volt iskolánknak.

További sok sikert kívánunk Tamásnak!

-------------------------------------------------------------------------------------

Iskolánknak április 29-én intettek búcsút végzős diákjaink. A 11. A osztályos hegesztők, központifűtés- és gázhalózatrendszer-szerelők, villanyszerelők, valamint a 11. B osztályos eladók, festők, mázolók és tapétázók három év tanulmányai után készülhetnek a szakmaivizsgára. A hagyományoknak megfelelően az utolsó kicsengetést követően a ballagók az osztálytermeikből indulva az iskola udvarára sétáltak, ahol a rokonok, valamint a búcsúzó tanárok és iskolatársak várták őket. A végzősök jó tanácsokat, egyesek hároméves teljesítményük elismeréseként jutalmakat kaptak útravalóul. A ballagási rendezvény zárásaként az iskolának búcsút intő diákok az Örömóda dallamára lufikat engedtek a levegőbe.

----------------------------------------------------------------------

Az idei tanévben is büszkék lehetünk szakiskolás tanulóinkra

Az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny regionális fordulójára 2 csapatunk jutott be. A 9. A osztálybólMózer Szabolcs, Nagy Ádám és Horváth Barnabás 2. helyezést, a 10. B osztályból Füredi Georgina, Nagy Klaudia és Sulyok Bernadett 5. helyezést értek el. Gratulálunk diákjainknak és további sok sikert kívánunk!

-----------------------------------------------------------------

Szalagavató

Szép és bensőséges ünnep részesei voltak a Bercsényi végzős diákjai és a tiszteletükre összegyűlt vendégek február 19-én a VMK színháztermében.
A szalagavató fontos állomás a diákok életében, régi hagyomány az iskoláéban. Minden évben izgatott készülődés, próbák előzik meg a várt eseményt.
Tölgyesi Attila intézményvezető bölcs szavai szóltak a diákokhoz az esemény nyitányaként. Az alsóbb évesek nevében Füredi Georgina, a 11. osztályosok részéről pedig Rákos Rebeka mondott beszédet. A keringő párjai is nagyban hozzájárultak az ünnepi hangulathoz.
Az est fénypontja a szalagok feltűzése volt. Az idei tanévben fenntartónk nem mindennapi ajándékkal lepte meg a végzősöket! Oláh Gergő énekelt mindegyik osztálynak két-két dalt, és kedves, közvetlen szavakkal biztatta őket: küzdjenek az álmaikért! Fergeteges produkciójához háttértáncosnak behívta a nyitótánc résztvevőit.
Sok sikert kívánunk az ünnepelteknek az elkövetkező vizsgákhoz!

Ezúton mondunk köszönetet a Városi Művelődési Központ vezetőjének és dolgozóinak a segítségért!

Az Ajka TV felvételét iskolánk szalagavatójáról ITT tekinthetik meg.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Üzenet Párizsba

Miközben a francia fővárosban a klímacsúcs zajlik, Magyarországon a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola kezdeményezésére mozgalom indult, amelyhez iskolánk is csatlakozott. A tanulók és tanárok az elobolygonk.hu oldalon regisztrálva küldtek üzenetet a világ vezetőinek, hogy haladéktalanul cselekedjenek az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen. Tölgyesi Attila intézményvezető tartott előadást a kezdeményezésről az iskola aulájában december 3-án, majd a tanulók egy kisfilmet nézhettek meg a klímaváltozás következményeiről. Ezt követően minden diák regisztrált a honlapon, és ezzel üzenetet küldött Párizsba azoknak, akik döntéseikkel nagyban befolyásolják Földünk sorsát. A kezdeményezéshez az ország számos híres sportolója, művésze, közszereplője csatlakozott, a bercsényis diákok pedig arra buzdítanak bennünket, hogy ne csak egy napra emeljük fel a hangunkat környezetszennyezés ellen.

Cs. R.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bercsényi napnévadónkra emlékezve


Október 21-én, 21. alkalommal került megrendezésre a Bercsényi napok. Főző, sport- és ügyességi versenyeken, osztályok közötti futball bajnokságon, kreatív kézműves programokon, játékos vetélkedőkön, lövészeten, karaoke versenyen és bűvészelőadáson vehettek részt a diákok. Érdekes és látványos volt a sok szórakoztató, mókás program mellett a devecseri önkéntes tűzoltók bemutatója.
Október 22-én a végzős tanulók figyelmét a munka világára irányítottuk. Előadásokat hallgathattak a kamara, a munkaügyi hivatal és a honvédség előadásában.
Szintén ezen a napon került sor a véradásra is.
A Bercsényi napok záróünnepségén osztályonként is értékeltük a diákok aktivitását, és a versenyek nyerteseit is jutalmaztuk.
Bálint Márk 11. A osztályos tanuló közösségi munkájáért, példamutató magatartásáért, jó tanulmányi eredményéért kapta meg a Bercsényi-emlékérmet. A Bercsényi-emlékplakettet Csepregi Kálmán tanár úr vehette át.

------------------------------------------------------------------------

Bercsényis lövész az országos döntőben

Szellem Tamás 11. A osztályos villanyszerelő tanuló nagyszerű eredményeket ért el a Zircen megrendezett Megyei Sportlövő Diákolimpián. Tamás a döntőn kivívta a jogot, hogy november 21-én az országos döntőben szerepelhessen Nyíregyházán.

Gratulálunk a teljesítményhez! Az országos döntőre sok sikert kívánunk!


 

 

 

---------------------------------------------------------------------

BERCSÉNYIS SIKER


A Szakma Kiváló Tanulója Verseny veszprémi elődöntőjén az ács-állványozó szakmacsoportban 2 diákunk vett részt.
A teljes szakmát átfogó írásbeli feladatokat Varga Partik 12.B osztályos ács tanulónk eredményesen teljesítette, így bejutott az SZKT Verseny országos középdöntőjébe. Itt gyakorlati feladatokat kellett megoldani a nap folyamán, kisebb csoportokban együttműködve a többi versenyzővel. Varga Patrik ezeket is sikeresen teljesítette, ezzel csatlakozott az iskolai hagyományhoz, hiszen tanulóink évről évre jó eredményeket érnek el a versenyen. Felkészítő tanárai Tomor László és Németh Zoltán.

Kiváló teljesítményéért a zsaluzási és állványozási szakmai vizsga alól mentességet szerzett, így már csak az ácsszerkezeti vizsgára kell készülnie!

Gratulálunk, és kívánjuk, hogy példája ösztönözze a bercsényis diákokat!

----------------------------------------------------------------------------

 

----------------------------------------------------------------------------------

 

A városi Művelődési Központ színházterme adott otthon iskolánk szalagavató ünnepségének február 6-án. 96 végzős tanulónk kapott világoskék szalagot osztályfőnökétől. A hároméves szakképzésen hegesztők, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelők, kőművesek, valamint élelmiszer- és vegyi áru eladók jutottak el a végső vizsga előcsarnokába. A kétéves szakképzésen hegesztők, ácsok, asztalosok és eladók ünnepi ruhájára került szalag. A feltűzés előtt és közben nagyszerű előadások szórakoztatták a vendégeket. A Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola énekkara teremtette meg az alaphangulatot, majd a diáktársak nevében Rákos Rebeka, 10. B osztályos tanuló köszöntötte a végzősöket. A városlődi fiatalok gyönyörű ruhában táncoltak gyertyafény keringőt, végül Bognár Tamara zárta a fellépők sorát Cserháti Zsuzsa Elfelejtett dalával.

------------------------------------------------------------------------------------------------

A 20. Ajka Tárlat jó lehetőséget adott a képzőművészet egyes ágainak

és technikáinak megismerésére.
A tanulók tetszését a montázs érdemelte ki,

mert arra ösztönzi őket, hogy a meglévő dolgokat újraértékeljék,

gondolkodjanak azok újrafeldolgozásán.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Városunk 800 éves múltjára szellemes óriásplakátok készültek.

Az Agórán sétálók láthatják híressé vált szülötteinket,

de azokat az ipari értékeket is, amelyek ismertté tették Ajkát.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

ÚJ TANÉV – ÚJ TETŐ A BERCSÉNYINEK!


A fenntartó 20 millió forintos beruházása nyomán megújul az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegységének tetőszerkezete. Az eredeti, több mint 60 éves, korszerűtlen palafedés megérett már a cserére.
Az új, szürke acéllemezek funkcionális előnyeik mellett esztétikusabb külsőt is kölcsönöznek az épületnek.
Így várjuk a régi és leendő bercsényis diákokat az új tanévre!

--------------------------------------------------------------------------------------------

BERCSÉNYIBŐL A „MUNKA VILÁGÁBA”


Hasznos és tanulságos előadás részesei lehettek a bercsényis diákok. A Le Belier Zrt. két vezető munkatársa, Keveházi Péter és Kovács Noémi mutatta be a vállalat ajkai telephelyét, a világhírű autógyáraknak beszállító formaöntödét a tanulóknak: képet kaphattunk a gyártási technológiáról, a környezetvédelmi előírásokról. A név eddig is mindenkinek ismerősen csengett, most azonban világossá vált mit is rejt a francia cégnév.
Keveházi Péter –HR&EHS Igazgató- szívesen beszélt a munkavállalók helyzetéről, lehetőségeiről és a velük szemben támasztott igényekről. Elmondta, hogy igyekeznek olyan munkahelyi légkört teremteni, amelyben a dolgozók a jelentős terhelés (három műszakos munkarend, túlóra, hétvégi munka) mellett is jól érezhetik magukat, illetve kellően motiváló is számukra.


A diákok kérdéseire válaszolva elmondta, hogy felvették iskolánkkal a kapcsolatot, és reményét fejezte ki, hogy megteremthető a lehetősége annak, hogy a Bercsényis diákok a Le Bélier-nél szerezhessenek szakmai gyakorlatot.
Reményét fejezte ki, hogy tanulóink is vonzónak találják az általuk kínált lehetőségeket. Bár sok képzetlen munkaerőt foglalkoztatnak, szükségük van jól felkészült szakmunkásokra is – a szakértelmük pedig a bérükben is mérhető lesz. Várják a végzett hegesztőket, villanyszerelőket, kőműveseket!


Ajka, 2014. május 20.

***

Tanulóink újra Drezdában jártak szakmai gyakorlaton

 

Javasolt böngészõ: Internet Explorer 5.xx (1024x768)
Copyright © Bercsényi Miklós SZKI Webmaster

 


Tanévzáró: június 15.

 

Most történt