Bercsényi Alalpítvány

Kérjük, adója 1%-val támogassa iskolánk alapítványát.

Iskolánk adatai

Pályaválasztás,

jelentkezési lap

Iskolai Házirend

Minimumkérdések
DIGITÁLIS NAPLÓ 2014/2015.

 


Az iskoláról


Házirend

Tankönyvtári szabályzat


DiákéletOktatás

 

Archív

 

Levél az iskolának

Bercsényi Iskola kispályás focicsapata

 

Utolsó frissítés:

2014.10.17.

Iskolánk elérhetősége: 8400 Ajka, Felsőcsingeri u. 1. Tel: titkárság 88/510-370, porta 06-20/434-1815

 

 

Az ajkai Vöröskereszt Padné Szabó Mária tanárnő közreműködésével iskolánk dolgozói és tanulói körében véradást szervez, október 21-én kedden, 8.00 és 13.00 óra között.

Minél többen vegyünk részt rajta, hogy segíthessünk!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Iskolánk huszadik éve rendezi meg a Bercsényi Napot. A diákokat idén is színes programok várják. A sportolni vágyók az akadály-, a kötélhúzó- és a pingpongversenyen, vagy a futball bajnokságon mérhetik össze tudásukat. Az ügyesebbek kipróbálhatják a célba dobást, a lövészetet, a tök faragást, vagy részt vehetnek a hegesztőkocsi-versenyen. A pihentetőbb programok kedvelői érdekes előadások közül választhatnak, hallhatnak a biztonságos internetezésről, a párkapcsolatokról, megtekinthetik a csikós bemutatót, de a filmvetítést is választhatják. Lesz asztalos verseny és kézműves műhely is, de a legnagyobb érdeklődéssel várt esemény minden bizonnyal idén is a főzőverseny lesz, amelyen minden osztály és a tanári kar is bemutathatja konyhaművészetét. Iskolánk minden tagját szeretettel várjuk a hagyományos Bercsényi Napra október 21-én, kedden.

Csicsics Richárd /tanár/

 

***

ÚJ TANÉV – ÚJ TETŐ A BERCSÉNYINEK!


A fenntartó 20 millió forintos beruházása nyomán megújul az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Bercsényi Miklós Intézményegységének tetőszerkezete. Az eredeti, több mint 60 éves, korszerűtlen palafedés megérett már a cserére.
Az új, szürke acéllemezek funkcionális előnyeik mellett esztétikusabb külsőt is kölcsönöznek az épületnek.
Így várjuk a régi és leendő bercsényis diákokat az új tanévre!

***

BERCSÉNYIBŐL A „MUNKA VILÁGÁBA”


Hasznos és tanulságos előadás részesei lehettek a bercsényis diákok. A Le Belier Zrt. két vezető munkatársa, Keveházi Péter és Kovács Noémi mutatta be a vállalat ajkai telephelyét, a világhírű autógyáraknak beszállító formaöntödét a tanulóknak: képet kaphattunk a gyártási technológiáról, a környezetvédelmi előírásokról. A név eddig is mindenkinek ismerősen csengett, most azonban világossá vált mit is rejt a francia cégnév.
Keveházi Péter –HR&EHS Igazgató- szívesen beszélt a munkavállalók helyzetéről, lehetőségeiről és a velük szemben támasztott igényekről. Elmondta, hogy igyekeznek olyan munkahelyi légkört teremteni, amelyben a dolgozók a jelentős terhelés (három műszakos munkarend, túlóra, hétvégi munka) mellett is jól érezhetik magukat, illetve kellően motiváló is számukra.


A diákok kérdéseire válaszolva elmondta, hogy felvették iskolánkkal a kapcsolatot, és reményét fejezte ki, hogy megteremthető a lehetősége annak, hogy a Bercsényis diákok a Le Bélier-nél szerezhessenek szakmai gyakorlatot.
Reményét fejezte ki, hogy tanulóink is vonzónak találják az általuk kínált lehetőségeket. Bár sok képzetlen munkaerőt foglalkoztatnak, szükségük van jól felkészült szakmunkásokra is – a szakértelmük pedig a bérükben is mérhető lesz. Várják a végzett hegesztőket, villanyszerelőket, kőműveseket!


Ajka, 2014. május 20.

***

Tanulóink újra Drezdában jártak szakmai gyakorlaton

 

Javasolt böngészõ: Internet Explorer 5.xx (1024x768)
Copyright © Bercsényi Miklós SZKI Webmaster

 


 

Havi programok, munkarend:

Bercsényi nap:

október 21.

Őszi szünet:

október 27-31.


Képgaléria

 

Most történt